Ford Almussafes reprén l’activitat després de tres setmanes de parada per vacances

La plantilla torna amb 200 treballadors menys i 150 deixaran el lloc de treball entre el setembre i l'octubre.

Planta Ford d'Almussafes en una imatge d'arxiu
Planta Ford d'Almussafes en una imatge d'arxiu / Europa Press

La planta Ford d’Almussafes, a la Ribera Baixa, reinicia aquest dilluns l’activitat després de tres setmanes de parada per vacances. La plantilla torna a la fàbrica amb 200 treballadors i treballadores menys, i 150 deixaran els llocs de treball entre el setembre i l'octubre, tal com es va acordar en l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) pactat abans de l’estiu, que finalment tindrà 350 eixides voluntàries.

La tornada comença marcada per la preocupació davant de l’evolució de la pandèmia, tant pel que fa a la situació sanitària i l’augment de brots, com per l’evolució del mercat de l’automòbil, fonamentalment en el mercat internacional, al qual la planta d’Almussafes destina entre el 80% i el 90% de la producció.

“La incertesa és la mateixa o major que abans d’anar-nos-en” i la tornada “està molt lluny de la desitjada normalitat” i d’un setembre “tranquil”, ha declarat el portaveu de la UGT i president del comité d’empresa, Carlos Faubel. El representant sindicalista veu difícil que es puguen mantindre els nivells de producció al cent per cent i creu que s’haurà d’anar a una nova taula de negociació per a veure quins són els plans de la multinacionals per al que queda d’any. La producció havia baixat ja en 100 unitats per a fabricar-ne un total de 1.640 al dia.

El portaveu de CCOO, José Arocas, també ha admés que afronten la reincorporació al treball “amb preocupació”, davant de l’augment de contagis i pendents de les exportacions des de la planta valenciana.

Incertesa també és la paraula que ha triat Paco González, d'STM Intersindical Valenciana, per a descriure com viu el sector la situació, tot i que el representant sindical confia que “la societat valenciana superarà les dificultats i també ho farà Ford Almussafes”.

Des del sindicat esperen que la direcció de l’empresa i les administracions públiques “estiguen a l’altura de les circumstàncies” i treballen amb responsabilitat i decisió “amb l’objectiu de fer valdre el lideratge de Ford davant dels canvis que es viuen a escala global”.

Per la seua banda, el portaveu de la CGT, Mariano Bosch, està “a l’expectativa” dels nous brots. “Tot anava prou bé quan van tancar la fàbrica”, assegura, i espera que tot puga continuar funcionant “amb normalitat”.

També et pot interessar

stats