Ford Almussafes proposa un ERTO de quatre dies

A més, es recol·locarà uns 300 treballadors del torn de nit en torns de dia i en les posicions de llançament del Kuga.

Ford Almussafes proposa un ERTO de quatre dies
Ford Almussafes proposa un ERTO de quatre dies

La direcció de Ford Almussafes ha proposat al comité d'empresa un nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) de quatre dies i baixar la producció diària de 150 a 100 vehicles a partir de l’1 de setembre.

Els dies de l’ERTO es durien a terme els pròxims 1 i 2 d'agost i 19 i 20 de desembre i afectarien les plantes de vehicles i de muntatge de motors, al voltant de 7.000 treballadors. Així mateix, es recol·locarà uns 300 treballadors del torn de nit en torns de dia i en les posicions de llançament del Kuga. 

Ara, les dues parts han quedat emplaçades a una nova reunió aquest divendres per a continuar negociant els termes de l’ERTO. Fonts d'UGT han informat que davant aquest plantejament de la direcció exigirà saber la condicions per a arribar a un acord.

El secretari general d'UGT-Ford, Carlos Faubel, ha explicat que la baixada de fabricació suposarà la pèrdua de 16.000 o 17.000 cotxes enguany i que el plantejament de l'empresa tan sols abasta els sis mesos que resten per a finalitzar 2019.

També et pot interessar

stats