Ford Almussafes produirà 7.000 motors més dels previstos

CCOO, UGT i STM accepten la proposta, mentre que CGT advoca per augmentar la plantilla.

Ford Almussafes produirà 7.000 motors més dels previstos
Ford Almussafes produirà 7.000 motors més dels previstos

La factoria de Ford Almussafes produirà 7.000 motors més dels previstos d’ací al final d’any, que hauran d’estar llestos abans del 26 d’octubre. Per a això, l’empresa ha plantejat un torn de producció tots els dissabtes de setembre i d’octubre, a més dels dies de pont d’octubre (9, 10, 11 i 12). Els sindicats CCOO, UGT i STM-Intersindical han acceptat aquestes mesures sempre que les hores extres siguen voluntàries, mentre que CGT advoca per augmentar la producció diària i la plantilla.

Aquestes jornades es pagaran com hores extres de codi A, és a dir, les de les jornades extraordinàries de producció. A més, els que treballen voluntàriament els dies 10 i 11 d’octubre, que estaven previstes com vacances col·lectives en el calendari dels treballadors, podran gaudir-los com dies individuals durant el que queda d’any i en tot l’any 2020.

Aquesta notícia arriba després que la factoria reprenguera l’activitat aquest dilluns immersa en la preparació del llançament del nou Kuga, amb un descens de la producció d’unes 100 unitats al dia, i en l’equador d’un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) de quatre dies que acabarà al setembre.

La planta valenciana, que té més de 8.000 treballadors, ha aconseguit de moment esquivar els efectes més durs del pla de reestructuració que durà a terme la firma nord-americana a Europa en 2020, moment en què preveu retallar vora 12.000 llocs de treball i tancar 18 factories.

També et pot interessar

stats