Ford Almussafes, preocupada per la guerra dels aranzels de Trump

El president nord-americà ha anunciat una pujada del 25% dels aranzels per als vehicles importats de la Unió Europea.

La guerra dels aranzels oberta per Donald Trump podria afectar la planta de Ford a Almussafes
La guerra dels aranzels oberta per Donald Trump podria afectar la planta de Ford a Almussafes

La guerra dels aranzels oberta per Donald Trump podria afectar la planta de Ford a Almussafes. Les amenaces d'aranzels de fins a un 20% a les importacions d'automòbils europeus feta el juliol passat s'ha convertit, en els últims dies, en un anunci d'un 25% d'aranzel "per a cada cotxe que vinga als Estats Units des de la Unió Europea". 

Tot i que l’activitat principal de la planta està assegurada, ja que la major part de la producció es destina al mercat europeu, la posada en marxa d'aquesta taxa restaria competitivitat a la factoria valenciana. Almussafes produeix actualment per als Estats Units motors i el model de furgoneta Transit Connect. 

Segons un informe sobre l'automoció de l'Institut Valencià per a la Competitivitat Empresarial, l'Ivace, les exportacions valencianes als Estats Units relacionades amb el sector van ser de 488 milions d'euros al 2017. Ford aglutina vora el 80% de les exportacions espanyoles de vehicles al país, segons dades de Cámara Valencia. 

Amenaces i anuncis

Això, després de l'encreuament d'acusacions i la imposició d'aranzels , mexicans i canadencs, a les quals Brussel·les va respondre amb mesures idèntiques a diversos productes nord-americans, com ara motocicletes i pantalons vaquers.   

L'anunci al juny d'una taxa del 25% als productes xinesos va obrir també un conflicte comercial amb els Estats Units. 

També et pot interessar

stats