Ford Almussafes planteja començar dijous el sisé ERTO

La UGT signarà l'acord si es donen les condicions dels anteriors expedients i CCOO es "replanteja" el seu suport.

Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes / Europa Press

La direcció de Ford ha presentat als sindicats la memòria del pròxim expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a la planta d'Almussafes que afectarà a partir del dijous 3 de setembre 3.000 treballadors al dia i comprendrà 19 dies a la planta de motors i 15 en vehicles. La majoria d'aquests dies hi haurà una reducció de la fabricació i dos dies seran de parada total.

Es tracta del sisé ERTO a l'empresa des de l’estiu de 2019. Segons han explicat fonts sindicals, encara que el llançament del nou Kuga està funcionant bé, els altres quatre models d'automòbils que es produeixen a Almussafes no han recuperat els nivells de demanda previs a la crisi sanitària i econòmica del coronavirus.

Davant d’aquesta situació, l'empresa ha traslladat als representants dels treballadors la necessitat de disminuir en 11.000 vehicles i de 28.000 motors el volum de producció previst. La reducció equival al 40% de la capacitat de fabricació de cotxes durant 13 dies i a una parada total durant dos dies en la planta de vehicles.

Els sindicats difereixen en el suport a l'ERTO

El president del comité d'empresa i portaveu d'UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha demanat a la direcció d'empresa les mateixes condicions que en els ERTO anteriors. "Si no hi ha sorpreses i l'empresa ho accepta, no tindria problema a signar l’expedient aquest dimarts a la vesprada", ha avançat.

Per part seua, el representant de CCOO, José Arocas, ha explicat que el sindicat "es replantejarà signar aquest expedient", ja que s'han succeït sis ERTO i un ERO, es deixaran de produir dos motors el 2022 i un dels models que fabriquen, per la qual cosa considera que "no hi ha cap pla de futur ni cap garantia" per als treballadors.

Des d’STM, Paco González ha assenyalat que "tot apunta al fet que hi haurà acord" i que pot signar-se aquest dimarts. El sindicat reclama que l'empresa augmente el complement salarial, que en els anteriors expedients va ser del 80%.

Per la seua banda, el representant de CGT José Antonio Tejero ha explicat a aquest sindicat que s'oposarà a l'acord per a l'expedient i ha defensat que "sempre" el mercat ha estat subjecte a "alts i baixos" i "s'ha anat adequant la producció i no ha anat més allà".

També et pot interessar

stats