Ford Almussafes amplia l'ERTO a la planta de motors huit dies més

La direcció de la planta ho ha acordat aquest dimarts amb el suport de la UGT

La planta de Ford, en una imatge d'arxiu
La planta de Ford, en una imatge d'arxiu
À Punt NTC
09 de març 2021 - 20:04

Ford Almussafes ampliarà la paralització de la planta de motors fins al 16 d'abril en huit dies laborables al març, del dilluns 22 al dimecres 31, abans de Setmana Santa, i dos més a l'abril (el dijous 1 i el divendres 16), en una nova reorganització de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) ja negociat.

Així ho ha acordat aquest dimarts la direcció amb el suport de la UGT-PV com a sindicat majoritari i el rebuig de la resta de sindicats en representació en la factoria, a causa de la falta de components i a la necessitat d'adequació per al motor GDI. Aquesta parada, que afectarà els 900 empleats de la planta, ja estava prevista, però es va avançar a la primera setmana de març i ara es prorroga amb dies d'ERTO.

Ford atribueix la decisió a la falta de demanda de motors i aquesta nova prórroga s’aplicarà en les mateixes condicions que les pactades prèviament per a l’ERTO en vigor, segons ha detallat el president del comité d’empresa, Carlos Faubel (UGT). El sindicat també preveu que es plantege una cosa similar a la planta de vehicles.

La resta de sindicats han rebutjat la pròrroga. CCOO insisteix en un pla de futur per a tota la factoria perquè no veu "llum al final del túnel" i adverteix que no signarà "cap ERTO" fins llavors, mentre que STM Intersindical espera que prompte es recupere la producció i CGT exigeix que es rebaixe la "pressió" dels llocs de treball per a eliminar dies buits de producció.

També et pot interessar

stats