El fons KKR compra les clíniques IVI per 3.000 milions

El grup valencià de tractaments d'infertilitat ha triplicat el seu valor des del 2018

Imatge d'arxiu de l'Institut Valencià d'Infertilitat
Una doctora mira un embrió al microscopi de l'Institut Valencià d'Infertilitat en una imatge d'arxiu / IVI

El fons estatunidenc KKR ha tancat la compra de l'IVI, el grup valencià de clíniques de tractament d'infertilitat, per 3.000 milions. L'acord és fruit d'una llarga negociació, que s'ha retardat onze mesos fins a l'aprovació definitiva de l'operació per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que va donar el vistiplau el passat 21 de desembre, segons avança el diari econòmic Cinco Días.

KKR es va imposar a altres inversions, com Cinven, Carlyle i Permira en les licitacions per l'IVI que el febrer va organitzar Morgan Stanley. La intenció del fons és fusionar la companyia valenciana amb Genera Life, també dedicat la salut reproductiva i que opera a Espanya amb les marques GINEMED i GINEFIV.

La valoració de l'IVI s'ha triplicat en els últims quatre anys, en què, partint dels menys de mil milions en què es va estimar el 2018 fins als tres mil actuals, després d'un primer intent frustrat d'eixida a borsa del grup. Segons el balanç econòmic, la companyia arrossega un deute brut de 121 milions i té vigent un préstec de 68 milions més.

El banc d'inversió Jefferies ha assessorat KKR per a la transacció, que han coordinat Credit Suisse, Deutsche Bank, Bank of America i Morgan Stanley.

També et pot interessar

stats