Foment injecta 356 milions d'euros per al tram València-Xàtiva-La Encina del corredor mediterrani

El projecte està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Foment injecta 356 milions d\'euros per al tram València-Xàtiva-La Encina del corredor mediterrani
Foment injecta 356 milions d'euros per al tram València-Xàtiva-La Encina del corredor mediterrani

El Ministeri de Foment ha aprovat aquest divendres la licitació dels projectes d'instal·lacions de seguretat del tram de València-Xàtiva-La Encina del corredor mediterrani, que forma part de la futura línia d'alta velocitat (LAV) València-Alacant. El contracte aprovat té un pressupost de 365 milions d'euros per a la redacció de projectes, l'execució d'obres i el manteniment de les instal·lacions.

Les actuacions es faran en la línia convencional entre el nus ferroviari de La Encina i Xàtiva, i en un tram de 20 km de la línia d'amplària mixta que va d'Almussafes a la Font de Sant Lluís, la qual s'equiparà amb el sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari (ERTMS).

El termini d'execució total del contracte és de 336 mesos, sis dels quals es destinaran a la redacció i aprovació dels projectes de construcció, 30 mesos a l'execució de les obres, 25 anys al manteniment de les instal·lacions d'alta velocitat i, a més, 20 anys a la conservació dels sistemes de la xarxa convencional.

Aquest projecte està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), a través del PO Pluriregional d'Espanya 2014-2020 de transport sostenible.

També et pot interessar

stats