La Fiscalia demana imputar el BBVA en el cas Villarejo

Se l’acusa de presumptes delictes de suborn, revelació de secrets i corrupció per una operació d'espionatge que va contractar a l’excomissari.

La Fiscalia demana imputar el BBVA en el cas Villarejo
La Fiscalia demana imputar el BBVA en el cas Villarejo

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge del cas Villarejo que impute el BBVA per suborn, revelació de secrets i corrupció en els negocis pels serveis que va contractar de l’excomissari José Manuel Villarejo. Així mateix, s'ha oposat a la petició del banc de personar-se com perjudicat.

Ara el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló haurà de decidir si imputa l'entitat bancària com a persona jurídica dins de la peça del cas en què investiga l'espionatge que va encarregar el BBVA a l’excomissari el 2004, davant una OPA hostil de Sacyr, i que es va prolongar fins al 2017.

La Fiscalia informa que s'ha fet aquesta petició després d'analitzar la documentació confiscada en els registres practicats al novembre de 2017 dins de l'operació Tàndem, així com els documents aportats pel propi BBVA.

Segons el Ministeri Fiscal, aquests acrediten que els pagaments "il·lícits" a l'empresa de Villarejo, Cenyt, "van afectar diverses àrees sensibles del banc i diversos executius de l'entitat durant un prolongat període temporal".

També et pot interessar

stats