Fira València cancel·la l'edició d'enguany d'Hàbitat a petició dels expositors

La incertesa sobre l'evolució de la pandèmia espenta l'organització del certamen a no celebrar l'esdeveniment previst per al mes de setembre.

Fira València
Fira València

Fira València no organitzarà enguany la 56 edició d'Hàbitat, per a la qual havien confirmat l'assistència quasi 4.000 visitants professionals. La fira del moble i la il·luminació, una de les cites clàssiques i de més importància pel que fa a negoci del recinte valencià, haurà d'esperar al setembre de l'any que ve. Fira València ha informat d'aquesta decisió i ha afegit que en el seu lloc impulsarà al novembre un nou esdeveniment, la plataforma comercial Àgora Trobades Hàbitat Vlc, que sols està previst per a enguany i que s'adaptarà a la nova situació derivada de la pandèmia de la Covid-19.

La institució firal ha detallat que la decisió s'ha pres "per a atendre les repetides demandes tant de les empreses expositores com del sector del moble i la il·luminació en general, que en les últimes setmanes han traslladat a l'equip d'Hàbitat la impossibilitat de celebrar el certamen amb les característiques de les últimes edicions". "Les empreses, en aquest sentit, argumenten la complexa situació per la qual travessa el sector després dels mesos de confinament i tancament de les indústries i els comerços així com l'escàs marge de temps per a preparar una fira del volum d'Hàbitat. A més, es dona la circumstància de la incertesa que encara hi ha sobre els mercats internacionals i la visita de compradors de mercats clau com els de Rússia o Àsia" .

L'encontre comercial que sí que està previst està dissenyat per a aquelles empreses i marques que vulguen presentar al mercat les novetats de cara a la pròxima temporada 2021. "Serà un esdeveniment pensat per a facilitar les trobades B2B entre expositors i compradors i fortament digitalitzat, d'acord amb la nova realitat de les fires, esdeveniments i congressos", explica Daniel Marco, director d'Hàbitat.

L'última edició d'Hàbitat va ser considerada "històrica" per Fira València. El certamen va estimar un creixement de visitants professionals del 25% i més de 500 firmes i marques internacionals presents, un 21% més que en l'edició prèvia. En conjunt, Hàbitat va registrar un augment del 20% en la xifra d'expositors i del 45% en l'espai ocupat d'exposició.

També et pot interessar

stats