Fira València acull el primer torneig d’Espanya per a 'gamers' de més de 60

Extra Life serà una competició en viu on els jugadors veterans es batran en videojocs clàssics

El festival DreamHack
El festival DreamHack / Fira València

El primer torneig d'Espanya per a gamers majors de seixanta anys tindrà lloc aquest divendres en el festival de viodeojocs DreamHack, a la Fira de València. Extra Life és el nom de la competició de veterans del gaming, únic en el seu gènere, que pretén visibilitzar i promoure un accés universal de gamers de totes les edats en els esports electrònics, segons ha explicat l’organització en un comunicat.

De fet, segons un recent estudi publicat el 2023 per AARP (organització nord-americana dedicada a ajudar els més majors), en aquests moments els jugadors de més de cinquanta anys són uns 52,4 milions en tot el món, una xifra que no ha parat de créixer els últims anys i que es va potenciar arran de la pandèmia. Al llarg dels més de quaranta anys d'història, la indústria del videojoc ha creat sagues clàssiques com Arcanoid, Pang, Street Fighter o Tetris, jocs que han marcat la vida dels més veterans, que podran reviure experiències en la DreamHack i lluitar per la victòria.

Durant el festival, els gamers que hagen aconseguit classificar-se podran competir en el torneig jugant partides dels videojocs clàssics i lluitant per aconseguir la puntuació més alta. 

"Extra Life sorgeix amb l'objectiu clar de posar en el centre els jugadors més veterans per a visibilitzar que l'amor pels videojocs no té res a veure amb l'edat", segons ha explicat Javier Carrión, director del festival.

A més d'aquest torneig, DreamHack inclou una sèrie d'activitats multidisciplinàries. Entre altres, competicions professionals com les dues jornades de la Superlliga o la lliga oficial de League of Legends a Espanya, que permetrà als aficionats gaudir d'equips com KOI, Heretics, Giants o Movistar Riders, actual campió de la Superlliga.

El certamen comptarà amb els tornejos de la segona parada de la Iberian International, el circuit presencial de les competicions de Clash Royale que, com en Esports City Fest Andorra, tornaran a tindre Revol Aimar com a caster oficial. I l'àrea DreamHack Fighters albergarà el torneig Internacional de Brawlhalla i competicions de Super Smash Bros i Street Fighter 6.

També et pot interessar

stats