La fira d’Alacant ha de reclamar més de 8.000 euros al PP pels actes del partit de 2009

La investigació de l’Agència Valenciana Antifrau conclou que ni es va emetre la factura ni es va gestionar el cobrament.

La fira Furmoda en una imatge d'arxiu
La fira Furmoda en una imatge d'arxiu / @feriafuturmoda.

La Institució Firal Alacantina (IFA) ha de reclamar al Partit Popular d'Alacant el pagament d'una factura de més de 8.000 euros per l’ús d’aquest recinte per als actes del partit a l'abril del 2009. És la resolució final a què ha arribat l’Agència Valenciana Antifrau, després de la investigació per a determinar si corresponia el pagament d'una factura.

Aquesta factura impagada, que ascendeix a 8.359 euros, correspon a l’ús del recinte firal per a celebrar la junta directiva provincial del PP, així com un sopar posterior amb 2.500 afiliats. L’organisme de lluita contra el frau va iniciar la investigació al juny de 2018 arran d’una denúncia que li van presentar.

Ara, la investigació d’aquesta institució ha permés constatar que no es va emetre ni la factura corresponent pels actes del PP, ni tampoc es van fer gestions per a cobrar-la, de manera que la quantitat queda pendent d’abonar.

Inicialment les actuacions de l’Agència Valenciana Antifrau van ser interrompudes en constatar-se l'existència d'un procediment penal amb identitat de subjecte i objecte i el qual, una vegada acabat, i sense constatar-se responsabilitat penal, va permetre que es continuara la investigació, que ha conclòs amb la resolució final que s’ha fet pública aquest dimarts.

També et pot interessar

stats