Festiu de compres per a Nadal marcat per la borrasca i el vent

Quasi la meitat de la població gastarà menys per a aquestes dates.

La gent ha aprofitat el dia festiu per eixir de compres
La gent ha aprofitat el dia festiu per eixir de compres / À Punt NTC

Aquest dimarts festiu està marcat en el calendari com un dels dies principals per a avançar les compres de Nadal. No obstant això, l’oratge no ajuda. La borrasca Ernest està deixant forts vents a les principals ciutats que, quasi segur, dissuadiran a una part de la població d’eixir de casa. La Comunitat Valenciana completament està en avís groc per vents que poden arribar a ser de fins a 80 quilòmetres per hora i, inclús la comarca dels Ports en avís taronja per vents que poden ser de fins a 100 quilòmetres per hora.

Però no només el mal oratge pot dissuadir a part de la població d’eixir a fer les compres nadalenques. La pandèmia de coronavirus i la crisi derivada d’aquesta és un altre. Enguany el govern central ha recomanat que la gent intente fer-les al més prompte possible per a evitar aglomeracions i més contagis.

Tot i això, l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) preveu una caiguda generalitzada en tots els sectors que, tradicionalment, més es veuen beneficiats d’aquestes dates tan assenyalades. Segons l’associació, el 46% de la població valenciana gastarà menys en les compres, per un 35% que gastarà el mateix de l’any passat i un 6% gastarà més.

Respecte al total de diners, un 36% dels valencians preveu gastar menys de 500 euros, i un 21% entre 500 i 1.000 euros. A més, a l’hora de retallar el 44% prefereix fer-ho en oci i el 30% en dinars i sopars en restaurants. Destaca que el que la majoria té clar és que no tocar la despesa en joguets que només i menjars a casa.

La compra física continua sent l’opció preferida

A pesar de la crisi de la Covid-19, la compra física d’aliments i regals continuarà sent l’opció preferida pels valencians enfront de la compra en línia. De fet, fins a un 32% ha assegurat que acudirà a la botiga física a adquirir els joguets, per un 12% que els adquirirà a través de les pàgines web d’aquestes botigues i un 5,2% que faran les compres en plataformes de comerç electrònic sense botiga física.

Respecte a la compra d’altres regals, un 34% ha afirmat que acudirà físicament a una gran superfície, un 25,1% a xicotets comerços i un 14,1% que admet que els adquirirà a través d’internet en webs de botigues físiques i un 9,4% que ho farà de webs sense botiga física.

Finalment, la compra d’aliments per a les celebracions serà pràcticament de manera física. De fet, només un 2,2% dels enquestats han afirmat fer la compra en línia. En la majoria les compres d’aliments es faran en grans superfícies, hipermercats o supermercats amb un 50,6%; un 20,7% que ho farà en xicotets comerços i un 19,5% que ho farà en mercats municipals.

També et pot interessar

stats