Fernández Ordóñez recrimina que Bancaixa no aguantava sense integrar-se en Bankia

L'exgovernador del Banc d'Espanya critica la gestió que va dur a terme José Luis Olivas al capdavant de l'entitat.

L'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, en una imatge d'arxiu
L'exgovernador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'Audiència Nacional encara un dels interrogatoris més esperats en el juí per l'eixida a borsa de Bankia, amb la declaració de Miguel Ángel Fernández Ordóñez. L'exgovernador del Banc d'Espanya ha criticat la gestió que va dur a terme José Luis Olivas al capdavant de Bancaixa, concretament durant el procés d'integració amb altres entitats bancàries, i que desembocà en la creació de Bankia.

Olivas va testificar el mes passat que va ser el Banc d'Espanya el que, contra la seua opinió, pressionà per a fer la fusió de Bancaixa. Davant el tribunal, Ordóñez ha criticat aquesta actitud i el fet que assegurara que podia mantindre's com una entitat independent, mentre els tècnics del Banc d'Espanya defenien la versió contrària. "Bancaixa no aguanta, Bancaixa no pot", ha manifestat durant la compareixença, a més de mostrar-se impressionat per la insistència de l'expresident a "resistir sol".

La figura d'Ordóñez ha sigut assenyalada, entre altres, per l'exlíder de Bankia, Rodrigo Rato, que va ratificar durant el juí que el Banc d'Espanya coneixia "les interioritats" de l'entitat perquè tenia "quinze persones allí".

Seguint amb la dinàmica pretesa per la sala de reservar una jornada a cadascun dels testimonis, dimarts serà el torn de l'exministre d'Economia, Luis De Guindos, encara que a través de videoconferència des de Frankfurt, on té la seu el Banc Central Europeu, del qual és vicepresident.

També et pot interessar

stats