Les farmàcies rurals exigeixen que s'actualitzen les ajudes

Asseguren que no reben els suficients ingressos per a mantindre el negoci obert.

Façana de la farmàcia de Vistabella, a l'Alcalatén
Façana de la farmàcia de Vistabella, a l'Alcalatén / À Punt NTC

Les farmàcies rurals busquen sobreviure perquè, segons asseguren, no reben els suficients ingressos per a mantindre el negoci obert. A la Comunitat Valenciana n’hi ha 72 en zones rurals que no reben prou ingressos i que han de subsistir amb ajudes del govern. No obstant això, aquestes subvencions no s'ha actualitzat des de l'any 2011.

Concretament, els principals problemes que tenen aquests establiments són la falta d'ingressos per la seua naturalesa i per la gran baixada dels preus dels medicaments. Això els deixa amb un marge molt baix. S’hi suma la falta de mitjans tècnics i d'accés a una connexió a internet decent i la impossibilitat per fer torns de vacances que els obliga a tancar a l'estiu.

Per això, els portaveus de les denominades Farmàcies de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC) s'han reunit amb responsables de la Diputació de Castelló per a buscar una solució a aquests problemes. Així, la vicepresidenta de la institució, Patricia Puerta, els ha assegurat que, tot i no tindre competències directes, intentaran instaurar una línia d'ajudes que en garantisca la supervivència.

També et pot interessar