Falta personal qualificat en la indústria per a cobrir uns 10.000 llocs de treball

Segons un informe de l'Observatori de la Indústria la transformació digital genera unes necessitats per a les quals no hi ha prou mà d’obra

Observatori industrial
Miriam Reyes
Cristina Català
16 de juny 2021 - 16:36

La indústria de la Comunitat Valenciana calcula que hi ha 10.000 llocs de treball sense cobrir per la falta de personal qualificat. És una de les conclusions d'un informe de l'Observatori de la Indústria. Aquest informe també revela que la reducció dels beneficis posa en perill la transformació digital.

A més, a conseqüència de la pandèmia, han pujat els costos de les matèries primeres i de l'energia, amb la qual cosa -segons el mateix estudi- aquestes circumstàncies llastraran la indústria valenciana durant el 2022. Unes previsions que per al sector industrial resulten preocupants, ja que empitjoraran els beneficis i l'ocupació, es facturarà menys i pujaran els preus finals. 

Sergio Gordillo, soci director d'Improven, ha explicat a À Punt que, quan els marges són més reduïts, és més difícil invertir a futur, en tecnologia, innovació i en internacionalització”.

Falta personal qualificat a les empreses per a fer front a la transformació digital
Falta personal qualificat a les empreses per a fer front a la transformació digital / À Punt NTC

En risc la transformació digital

Aquestes previsions posen en perill el principal repte del sector, la transformació digital. Segons ha explicat Salvador Puigdengolas, degà del Col·legi Oficial d'Ingeniers Industrials de la Comunitat Valenciana, “necessitem formar a les persones per a poder cobrir l'oferta d'ocupacions existent que genera la transformació digital”.

Segons recalca Puigdengolas, un dels sectors que més dificultat està tenint en trobar professionals qualificats és el dedicat a la ciberseguretat. Sergio Gordillo recalca que, si d’una banda és positiu poder parlar d’oportunitats professionals, d’altra banda, a curt termini, la situació és complicada. 

També et pot interessar

stats