La facturació del sector serveis a la Comunitat Valenciana creix un 3,6% al setembre

La xifra de negoci comporta un increment de l'ocupació per damunt de la mitjana esapanyola.

La facturació del sector serveis a la Comunitat Valenciana creix un 3,6% al setembre
La facturació del sector serveis a la Comunitat Valenciana creix un 3,6% al setembre

La xifra de negoci del sector serveis a la Comunitat Valenciana creix un 3,6% el mes de setembre respecte al mateix període de l'any passat, segons dades provisionals publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

També creix la facturació del sector serveis en l'acumulat de l'any a la Comunitat Valenciana, que arriba al 4,6%, dues dècimes per damunt del creixement del conjunt de l'estat, que és del 4,2%.

D’altra banda, l'ocupació derivada d'aquestes activitats puja un 2,3% al setembre a la Comunitat Valenciana, per damunt de l’1,5% de la mitjana espanyola.

Les vendes del comerç pugen un 2,4%

Les vendes del comerç registren una pujada del 2,4% al setembre, mentre que la facturació dels altres serveis va presentar un augment interanual del 5,7%.

L'increment de la facturació del comerç es va deure a l'avanç en un 2,2% de les vendes del comerç majorista, al creixement en un 2,5% de les realitzades pel comerç minorista i al repunt de les vendes de vehicles i motocicletes en un 4% interanual.

Només baixen a les Canàries

Les vendes del sector serveis augmenten el setembre en totes les comunitats autònomes, a excepció de les Canàries, on baixa un 0,7% interanual. Els avanços més grans van correspondre a Extremadura (7,1%), Andalusia ( 6%) i Múrcia ( 5,3%) i els menors a Castella i Lleó ( 1%) i les Balears (1,1%).

També et pot interessar

stats