La facturació industrial cau al març un 7,4% a la Comunitat Valenciana

El sector serveis descendeix les vendes un 14,2% en el tercer mes de l'any per la crisi de la Covid-19.

La facturació industrial cau al març un 7,4% a la Comunitat Valenciana
La facturació industrial cau al març un 7,4% a la Comunitat Valenciana

La xifra de negoci de la indústria de la Comunitat Valenciana va caure un 7,4% al març, fet que suposa el menor descens per comunitats autònomes, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, acumula un descens de l'1,2% en el primer trimestre de 2020.

En el conjunt estatal, la xifra de negoci es va desplomar al març un 16,4% des del mateix mes de 2019 una vegada eliminats els efectes estacionals i de calendari respecte de l'any anterior. Aquesta dada representa el major descens interanual en quasi 11 anys, des del maig de 2009.

La variació mensual de l'índex general de xifra de negocis de la indústria entre març i febrer, eliminant els efectes estacionals i de calendari, va ser del 17,0%, una taxa 17,2 punts inferior a la del mes anterior.

L'INE adverteix que l'efecte de la pandèmia de la Covid-19 ha fet que moltes empreses hagen tancat o hagen produït amb menor intensitat a partir del moment en què es va decretar l'estat a alarma, el 14 de març. No obstant això, destaca que la taxa de resposta ha sigut molt acceptable, i s'ha situat en un 89%, per damunt del 88% de febrer.

El sector serveis descendeix les vendes un 14,2% al març

D'altra banda, el sector serveis ha registrat un descens de la facturació del 14,2% al març a la Comunitat Valenciana, mentre que l'ocupació també ha caigut un 0,6% respecte del mateix període de l'any anterior.

De mitjana, en el que va d'any la facturació ha baixat un 2,3% mentre que l'ocupació respecte al mes anterior ha caigut un -1,7%, encara que en el que va d'any ha pujat un 1%.

Segons les dades de l'INE, a nivell estatal el sector serveis va registrar un descens de la seua facturació del 18,7% al març, la major caiguda des del maig des de 2009. Amb aquest descens, els serveis posen fi a 78 mesos de mesos d'ascensos interanuals.

També et pot interessar

stats