La facturació de les empreses es desploma un 16,8% al març

El coronavirus posa fi a tres mesos consecutius de repunts interanuals i deixa la major caiguda en 11 anys.

La facturació de les empreses es desploma un 16,8% al març
La facturació de les empreses es desploma un 16,8% al març

La xifra de negocis de les empreses es va desplomar un 16,8% al mes de març respecte al mateix mes de 2019, la major caiguda des de juliol de 2009, segons l'índex de xifra de negocis empresarial publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb la caiguda de març, les vendes de les empreses posen fi a tres mesos consecutius de repunts interanuals a conseqüència dels efectes de la crisi sanitària i de la declaració de l'estat d'alarma, que ha obligat molts comerços i empreses a suspendre l'activitat o reduir la producció.

L'enfonsament de la facturació empresarial va ser conseqüència dels descensos interanuals dels serveis (-20,8%), el comerç (-17,6%), la indústria (-13,9%) i el subministrament d'energia elèctrica i aigua (-8,6%).

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació de les empreses es va afonar en el tercer mes de l'any un 18,3% respecte a març de 2019, també el major descens en quasi onze anys. Aquesta evolució va ser conseqüència de la reculada de les vendes en serveis (-21,5%), el comerç (-18,9%), la indústria (-16,4%) i el subministrament d'energia elèctrica (-9,9%).

En taxa mensual (març sobre febrer) i eliminat l'efecte estacional i de calendari, la xifra de negocis de les empreses es va desplomar un 19,3%.

També et pot interessar

stats