La factura de la llum és un 5,4% més barata al febrer

L'abaratiment en el rebut es deu al descens d'un 13% del preu mitjà del mercat elèctric espanyol.

El rebut mitjà d'electricitat s'ha abaratit al febrer un 5,4% respecte al gener
El rebut mitjà d'electricitat s'ha abaratit al febrer un 5,4% respecte al gener / Europa Press

El rebut mitjà d'electricitat s'ha abaratit al febrer un 5,4% respecte al gener, segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). En concret, la factura mitjana per a un consumidor domèstic ha sigut de 62,96 euros al febrer, un 1,2% menys que fa un any, i que contrasten amb els 66,37 euros de gener. 

Aquest rebut de la llum correspon a un consumidor mitjà amb una potència contractada de 4,4 kW i una demanda anual de 3.900 kWh, pròpia d'una família amb dos fills. De l'import del rebut, 13,4 euros corresponen al terme fix; 36,1 euros, al consum; 2,53 euros, a l'impost d'electricitat i 10,93 euros, a l'IVA.

L'abaratiment en la factura es deu sobretot al descens en el preu mitjà del mercat elèctric espanyol, que ha tancat al febrer en els 54 euros per MWh, quasi un 13% menys que al gener.

El preu majorista de l'electricitat té un pes aproximat al 35% sobre el rebut final, mentre que al voltant del 40% correspon als peatges i prop del 25% restant, a l'IVA i a l'Impost d'Electricitat. El govern espanyol ha congelat per a 2019, per cinqué any consecutiu, els peatges i càrrecs elèctrics amb els quals els consumidors sufraguen els costos regulats.

També et pot interessar

stats