La factura energètica del sector ceràmic va encarir-se quasi un 80% el 2022 per l'augment de costos

La patronal Ascer afirma que l’increment afecta la liquiditat del sector i provoca una reducció de la producció i ajustos d'ocupació

Treballador d'una empresa taulellera a les comarques de Castelló / À Punt Notícies
Treballador d'una empresa taulellera a les comarques de Castelló en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La factura energètica del sector tauleller es va incrementar prop d'un 80% el 2022 per l'augment dels costos de l'energia: va passar dels 939 milions d'euros del 2021 a 1.683 milions l'any passat. Segons un informe sobre consum energètic, emissions de COS i factura elaborat per la patronal Ascer, s'ha disparat la factura energètica malgrat el descens del 13% del consum de gas, una caiguda alineada amb la disminució de la producció del 15%.

El pes de la factura energètica sobre la facturació total ha crescut del 19% al 30%, cosa que afecta "de ple" la liquiditat i tresoreria de les empreses del sector, i provoca una reducció de la producció i ajustos d'ocupació, segons assegura Ascer.

Afig que la indústria ceràmica espanyola ha perdut competitivitat en els mercats, i altres indústries europees han rebut ajudes per part dels seus governs mentre a Espanya "continuem esperant les ajudes directes i urgents".

L'informe s'ha elaborat a partir de dades extretes d'una enquesta interna d’Ascer realitzada entre les empreses associades amb una mostra representativa del 96% del consum de gas i del 93% del consum d'electricitat.

També et pot interessar

stats