La factoria de Ford a Almussafes pararà una setmana a l'octubre

UGT, sindicat majoritari, torna a reclamar a la direcció de la planta que detalle els projectes futurs

La planta de Ford a Almussafes
La planta de Ford d'Almussafes / Europa Press

El sindicat UGT ha advertit aquest dimarts de l'"excedent de personal" que es produirà en la factoria de Ford d'Almussafes (Ribera Baixa) durant la baixada de producció prevista en l'última setmana de setembre i especialment durant l'aturada total de la segona setmana d'octubre, i per això reclama a l'empresa "soluciones d'ocupabilitat en tasques de no producció".

"Els dies que haja de parar l'activitat de manera total es podran cobrir, mentre siga possible, amb dies de jornada industrial de l'any 2024, com contempla el conveni. Però som conscients que aquest escenari pot repetir-se tant al novembre com al desembre i que l'empresa haurà de cercar solucions", assenyalen UGT, sindicat majoritari a la planta valenciana.

El sindicat apunta en un comunicat que "mentre no canvie la situació i Ford es decidisca a revelar els seus plans respecte del futur de l'electrificació no serà possible acordar, almenys amb UGT, fórmules transitòries que minoren l'impacte que suposa travessar períodes de baixa producció". "És a dir, Ford té un acord a complir al qual només caldria canviar-li les dates. Mentre això no succeïsca, no serà possible asseure's a explorar alternatives per a resoldre un hipotètic excedent de personal que es poguera donar després de la marxa de la furgoneta Transit", afigen des del sindicat majoritari en la factoria.

UGT entén que "la situació de la indústria de l'automòbil és molt complexa i que les infraestructures no avancen al ritme que el fan les normatives no contaminants que imposa la Unió Europea, però totes les marques estan prenent decisions i posicionant-se davant la nova realitat del mercat".

Per això, urgeix la direcció de la companyia a escala mundial a "aclarir els plans sobre València, perquè només a partir d'ací podrem trobar les millors solucions per a afrontar el futur amb èxit". Des del punt de vista de la UGT, és el moment de llançar un "missatge inequívoc per l'electrificació".

També et pot interessar

stats