Facebook es desploma en borsa arran de l'escàndol

Wall Street castiga la filtració de dades personals dels usuaris de la xarxa social amb una baixada equivalent a 40.000 milions de dòlars.

Facebook no viu el seu millor moment. Wall Street ha castigat amb duresa la filtració de les dades de cinquanta milions d´usuaris nord-americans que, presumptament, van ser utilitzades amb fins electorals. Segons han revelat els diaris The London Observer i The New York Times, la consultora Cambridge Analytica, que va participar en la campanya electoral de Donald Trump, va tindre accés a aquestes dades de manera irregular per a intentar influir en el vot dels usuaris de la xarxa social. Les accions de la companyia de Mark Zuckerberg han caigut un 6,76%, la major pèrdua de l´empresa en un sol dia des de setembre de 2012. La caiguda representa una pèrdua del valor de la companyia d´uns 40.000 milions de dòlars.

La notícia ha causat un autèntic terratrémol polític tant als Estats Units com al Regne Unit, on Cambridge Analytica té la seu social. Alguns senadors nord-americans han demant la compareixença del president de Facebook perquè explique la política de dades de l´empresa. A més, la xarxa social podria haver de respondre a una multa milionària per la possible violació de la regulació de la Comissió Federal de Comerç dels EUA, que protegeix la privacitat dels usuaris de les xarxes. Mentrestant, el govern britànic ha iniciat els tràmits per a investigar la consultora i constatar com va accedir a aquestes dades privades.

Cambridge Analytica ha negat les afirmacions dels mitjans de comunicació i assegura que va esborrar les dades de Facebook, que va obtindre d´un tercer, quan es va assabentar que la tinença d´aquella informació violava les normes de protecció de dades. En canvi, la cadena britànica de televisió Channel 4 assegura que ha gravat en secret entrevistes amb alts executius de la consultora en què es vantaven de la seua capacitat d´influir en les eleccions de qualsevol país.

També et pot interessar

stats