Les fàbriques de Xixona treballen a tot ritme de cara al Nadal

Els productors preveuen augmentar un 3% les tones aquest Nadal.

Les fàbriques de Xixona treballen a tot ritme de cara al Nadal

Els productors de torró de Xixona esperen augmentar la producció un 3% respecte a l'any passat per a cobrir la demanda creixent d'aquest producte. En la campanya de Nadal del 2017, més de 21.000 tones de torró van eixir de la ciutat per a distribuir-les per tot el món.

Aquests mesos les fàbriques del sector dupliquen pràcticament la plantilla. I pel que fa als productes, els més demanats són les varietats de torró de Xixona i d'Alacant, però les empreses cada temporada innoven i presenten nous formats.

El procés de fabricació continua sent prou artesanal, cosa que desperta la curiositat de molts visitants que acudeixen a visitar les fàbriques i també el Museu del Torró, pel qual passen anualment prop de 40.000 persones. El Consell Regulador vol fomentar l'atractiu turístic d'aquest producte amb la creació d'una ruta del torró.

Nou conveni col·lectiu

Els sindicats i la patronal del sector del torró van signar dilluns passat a Madrid un nou conveni col·lectiu que afecta 27 empreses de la Comunitat Valenciana. La patronal ha acceptat la demanda dels sindicats de fixar un salari mínim anual de 14.000 euros.

També et pot interessar