Les exportacions valencianes cauen un 14,1% entre el gener i el juny

Les vendes autonòmiques a l’exterior van estar liderades pel sector de l’alimentació i begudes, que van créixer un 8,7%.

Les exportacions valencianes cauen un 14,1% entre el gener i el juny
Les exportacions valencianes cauen un 14,1% entre el gener i el juny

El comerç exterior també s’ha vist fortament colpejat per la crisi sanitària que viu el món. Durant el primer semestre de l’any les exportacions valencianes han caigut un 14,1%. La xifra, a pesar de tot, està per davall de la mitjana registrada al conjunt d’Espanya, del 15,8%, segons les dades del Ministeri de Indústria, Comerç i Turisme. Les compres valencianes a l’exterior han caigut amb més contundència encara, un 16,4%, també per davall de la dada estatal, que s’ha situat en un 18,8%. Entre el gener i el juny la Comunitat Valenciana va vendre a l’exterior el 11,2% del total espanyol, xifra només superada per Catalunya i Andalusia.

Les dades del Ministeri mostren un comportament positiu de les exportacions valencianes d’alimentació, begudes i tabac, que van créixer un 8,7% en el primer semestre de l’any, i en segon lloc es va situar el sector de l’automòbil, que va patir una forta caiguda del 31,5%. Aquestes vendes són les que encapçalen les exportacions autonòmiques entre el gener i el juny i també les més destacades tant a la província d’Alacant com a la de València.

Les dades reflecteixen també un dèficit comercial de més de 7.500 milions d’euros a Espanya, la qual cosa suposa un descens del 48,5% respecte al mateix període de l’any anterior.

Només Extremadura va registrar un augment de les exportacions en el primer semestre, amb un avanç del 9,3%. Per contra, els majors descensos van correspondre a les Canàries (30,2%), a Astúries (25,5%) i al País Basc (22,9%).

També et pot interessar

stats