Les exportacions del taulell s'incrementen un 1,6% i s'acosten als 2.100 milions d'euros

L’edició que fa 37 de Cevisama, que tindrà lloc del 28 de gener a l'1 de febrer, preveu una assistència de 100.000 persones.

Presentació de Cevisama a l'edifici d'Ascer, a Castelló
Presentació de Cevisama a l'edifici d'Ascer, a Castelló / Europa Press

Aquest dimecres s'ha presentat l’edició que fa 37 de Cevisama, la fira del taulell que tindrà lloc del 28 de gener a l'1 de febrer. L'espai reunirà 793 firmes expositores i les propostes més innovadores de la indústria de la ceràmica. La fira ja te confirmada l'assistència d'empreses de 80 països diferents i les expectatives de visitants i compradors són superiors a les de les edicions passades.

Durant l'acte de presentació, s'ha confirmat que les exportacions han augmentat un 1,6% i s’acosten als 2.100 milions d’euros. Tot i això, moltes empreses s'han vist obligades a fer diversos ERO o ERTO. La fira, segons el president de Cevisama, Manuel Rubert, ''és una forma de captar l'atenció, créixer en vendes a l'inici de l'any i saber què hi ha en el mercat per tal de renovar-se''.

Enguany, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, acudirà a la inauguració de Cevisama i des d'Ascer s'aprofitarà per a mostrar-li la magnitud de la ceràmica a Castelló i posar-li damunt de la taula problemes propis del sector com ara els reptes energètics, el Brexit, els dúmpings o les noves competències que s'han generat amb l'aparició del vinil.

La fira té la previsió de superar el sostre d'assistència de 100.000 professionals. Durant els dies que dura la fira es promourà el Dia del Distribuïdor, on s'entregaran els premis al millor aparador i a la millor trajectòria.

També et pot interessar

stats