Les exportacions només pugen a la Comunitat Valenciana i Aragó

Les dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme mostren un increment d'un 1,7% a la Comunitat respecte a l'any passat.

Les exportacions només pugen a la Comunitat Valenciana i Aragó
Les exportacions només pugen a la Comunitat Valenciana i Aragó

La Comunitat Valenciana ha sigut una de les dos úniques comunitats en què el valor de les exportacions ha crescut al mes d'agost. Concretament, segons dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme publicades aquest dilluns, la comunitat que ha experimentat un major increment interanual de les exportacions a l'agost ha sigut Aragó, amb un 4,4%, seguida per la Comunitat Valenciana, amb un 1,7%.

En canvi, els majors descensos interanuals s'han registrat a les Illes Balears, amb un caiguda de vora el 36%, les Canàries, amb més d'un 35% de davallada, i Andalusia, on el valor de les exportacions ha sigut un 27% menor que fa un any.

En tot Espanya, les exportacions de mercaderies han disminuït un 9,1% a l'agost respecte del mateix mes de 2019, la qual cosa suposa el sisé mes consecutiu de descensos des que es va iniciar la pandèmia de la Covid al març. En canvi, a la Comunitat Valenciana es tracta del primer increment interanual des del mes de febrer i posa fi a cinc mesos consecutius de descensos.

Principals sectors

Les exportacions de la Comunitat Valenciana s'ha concentrat en els sectors de semimanufactures no químiques (18,5% del total, s'han incrementat un 14,1% interanual); alimentació, begudes i tabac

(18,4% del total, han augmentat un 17,7% interanual); i sector automòbil (16,0% del total, han ascendit un 23,1% interanual).

Les exportacions valencianes han suposat a l'agost el 10,4% del total d'Espanya. Només la superen Catalunya (25,4%) i Madrid (12%). Per darrere de la Comunitat Valenciana, se situa Andalusia, que suposa un 9,7% del total.

Tot i aquestes bones dades valencianes a l'agost, si agafem com a referència el període del gener a l'agost, les exportacions s'han reduït un 11,8% interanual. En tot Espanya la caiguda en aquest període respecte al mateix del 2019 ha sigut d'un 14%. L'efecte de la pandèmia de coronavirus sembla evident.

També et pot interessar

stats