Les exportacions de mobles en la Comunitat Valenciana creixen un 9,7% fins a abril

L'augment dobla la mitjana espanyola i arriba als 183,3 milions d'euros el primer quadrimestre de 2019.

Imatge d'arxiu de la Feria Hàbitat València
Imatge d'arxiu de la Feria Hàbitat València

Les vendes a l'exterior del moble de la Comunitat Valenciana durant el primer quadrimestre de 2019 han arribat als 183,3 milions d'euros, la qual cosa ha suposat un creixement del 9,7% respecte al mateix període de l'any anterior, segons dades de l'Associació Nacional d'Industrials i Exportadors de Mobles d'Espanya (Anieme).

Al conjunt de l'Estat, el moble espanyol ha superat els 736,2 milions d'euros, amb un increment del 5,6%. Per comunitats, Catalunya i la Comunitat Valenciana concentren més de la meitat del mobiliari exportat pel conjunt espanyol (52,4%).

Cal destacar la diversificació de destinacions de l'exportació valenciana de mobles, ja que entre els deu primers hi ha mercats tradicionals i madurs de la Unió Europea, al costat d'uns altres com els Estats Units, l'Aràbia Saudita o la República Dominicana.

França continua mantenint el lideratge de països destí del mobiliari valencià, amb una quota del 31,8% sobre el total exportat i un creixement del 20,1%. La Unió Europea concentra més de la meitat de les exportacions valencianes i també destaquen Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, Portugal i Bèlgica, entre altres.

Les vendes al Regne Unit cauen un 20,7% pel Brexit

Les vendes al Regne Unit han baixat un 20,7%, afectades pel Brexit, i a Rússia han descendit un 43,8%. Els Estats Units mantenen la tercera posició però ha baixat un 18,6%, amb una quota sobre el total exportat del 9%,

Les importacions de mobles sumen 229,6 milions d'euros

Respecte a les importacions, la Comunitat Valenciana va comprar entre gener i abril d'enguany mobles per un import de 229,6 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 84,1% respecte als mateixos mesos de 2018. El saldo de la balança sectorial de la Comunitat Valenciana llança un dèficit de 46,3 milions d'euros.

També et pot interessar

stats