Les exportacions de Ford Almussafes cauen un 11%

La companyia ha sigut la primera en prendre decisions sobre el futur de l'automòbil i això situa la indústria de la Comunitat Valenciana en un millor estat de competitivitat.

Planta de Ford
Planta de Ford / Arxiu (Europa Press)

Les exportacions de Ford Almussafes han caigut un 11% en 2018, sobretot en el mercat europeu, Turquia, Mèxic i Austràlia, en un moment en què el sector està immers en un canvi de tendència tant de consum com de model de fabricació.

No obstant això, el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha dit que Ford ha sigut la primera companyia en prendre decisions sobre el futur de l'automòbil i això situa la indústria de la Comunitat Valenciana en un millor estat de competitivitat. A més, això permetrà que la indústria dels components també siga la primera a posicionar-se i guanye competitivitat en el mercat mundial.

L'evolució de les exportacions de vehicles, el principal sector exportador de la Comunitat Valenciana, estarà condicionada enguany pels ajustos que farà Ford a Europa, no solament en producció, sinó en tipus de vehicles, i per la desviació de les vendes del mercat europeu a altres mercats amb més demanda. 

Així ho recull un informe sobre comerç exterior i perspectives elaborat per la Cambra de Comerç de València, que també parla de la possibilitat que enguany es frene la caiguda de les exportacions, però no s'albira una recuperació substancial de les vendes en l'exterior.

També et pot interessar

stats