Les exportacions d'oli d'oliva envasat espanyol als EUA cauen més d'un 60%

La imposició d'aranzels del país nord-americà està darrere d’aquest retrocés.

Les exportacions d\'oli d\'oliva envasat espanyol als EUA cauen més d\'un 60%
Les exportacions d'oli d'oliva envasat espanyol als EUA cauen més d'un 60%

Les exportacions d'oli d'oliva envasat espanyol als Estats Units han descendit més d'un 60% a causa de la imposició d'aranzels del país nord-americà, segons dades del departament de comerç dels Estats Units recollides per Cooperatives Agroalimentàries.

Així, les exportacions espanyoles d'oli envasat han caigut fins a les 1.730 tones. Cal remuntar-se a l'any 2008 per a veure un comportament similar en un mes de desembre.

Cooperatives Agroalimentàries assenyala que aquesta caiguda està ocasionant de manera simultània un important increment de les importacions davant la necessitat dels operadors de continuar complint els seus compromisos amb els clients americans.

De fet, el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme quantifica en 27.000 tones les importacions d'oli d'oliva que van realitzar els operadors espanyols durant desembre. Aquesta dada suposa un rècord, que només es preveu que puga ser superat per la xifra de gener.

L'organització agrària reitera al govern espanyol i a la Unió Europea que actuen de manera "contundent i immediata" davant una situació "injusta i perjudicial" amb un sector productor que viu una de les crisis més importants dels últims anys.

També et pot interessar