Les exportacions agroalimentàries valencianes augmenten un 3,8%
Aquest sector representa un 21,2% del total de les exportacions autonòmiques.
Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana s'han incrementant en un 3,8% en els cinc primers mesos del 2018 respecte del mateix període de l'any passat.
El valor total dels enviaments ha arribat a la xifra de 2.803 milions d'euros, la qual cosa representa un 21,2% del total de les exportacions autonòmiques.
Amb un saldo positiu de 1.180 milions, el sector agroalimentari és el de major valor en el comerç exterior de la Comunitat Valenciana, seguit pel sector automobilístic, amb 703 milions.
En el context estatal, la Comunitat Valenciana segueix sent la tercera en el rànquing d'exportació de productes agroalimentaris amb el 13,6% de les exportacions nacionals, per darrere d'Andalusia i de Catalunya.
La fruita, el producte més exportat
El producte que més s'exporta des d'altres països és la fruita, amb un 51% del total de les exportacions de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa 1.430 milions d'euros.
Els productes valencians representen el 37,2% del total de les exportacions de fruita espanyola, la qual cosa situa la Comunitat Valenciana com la segona autonomia en vendes de fruita, per darrere d'Andalusia (38,9%).
Al seu torn, l'exportació d'hortalisses ha arribat a la xifra de 406,8 milions, el que representa el 14,5% dels enviaments de la Comunitat. Pel que fa a les exportacions de vi, han suposat 85,5 milions d'euros, amb un increment del 15% respecte a l'acumulat de maig del 2017.
Alemanya, França i el Regne Unit, les principals destinacions
Els països que més exportacions valencianes han rebut han sigut Alemanya, amb un 22,5% del total, seguida de França, amb un 18,7%, el Regne Unit (7,7%) i els Països Baixos, amb el 5,5%.
Així mateix, els països on més han augmentat les exportacions han sigut la Xina ( 20,2%) i Àustria ( 13,8%).