Els experts recomanen anar amb compte a l'hora de finançar les compres de Nadal

Per a evitar problemes podem procurar no fraccionar el pagament per a les despeses menudes i fugir dels crèdits ràpids

Aquest Nadal un 15% dels consumidors opten per finançar les compres / À Punt NTC

Nadal és temporada de compres i moltes persones han de recórrer al pagament finançat. Electrodomèstics, mòbils o viatges, aquest Nadal un 15% dels consumidors opten pel finançament. A més, l'ús de les targetes de crèdit ha augmentat un 7%. Cal anar amb compte sobretot amb els models de finançament, perquè ens podem trobar que hem de pagar interessos molt elevats.

Per tal d'evitar problemes, els experts recomanen no fraccionar el pagament per a les despeses menudes i fugir dels crèdits ràpids i les targetes de pagament ajornat. Se solen passar el cobrament en quotes mensuals menudes, però ho carreguen d'interessos. Segons l’economista Eduardo Bolinches, els interessos poden pujar del 15%, "inclús hi ha vegades que arriba fins al 20 o 21%, molt prop al percentatge que el Suprem diu que és usura”, afirma.

El mateix passa amb els microcrèdits, cada vegada més disponibles en internet i a les aplicacions tecnològiques: ens prometen comoditat i fins i tot regals, però eternitzen el deute. Les opinions dels compradors enfront d'aquestes pràctiques no són molt positives, comenten que “no els genera gens de confiança” i que “s’acaba pagant molt més del valor de la cosa que compres”.

Entre les millors opcions, el préstec personal i la targeta de crèdit, però només amb pagament a final de mes. Bolinches afirma que és l'única lliure de comissions, i que la millor manera és planificar bé les compres i posar un límit a les nostres despeses de Nadal.

També et pot interessar

stats