Experts demanen usar el ‘big data’ per a contindre la pandèmia del coronavirus

Creuen que cal seguir l’exemple de països com ara Corea del Sud i prendre mesures més allà de la quarantena.

Experts demanen usar el ‘big data’ per a contindre la pandèmia del coronavirus
Experts demanen usar el ‘big data’ per a contindre la pandèmia del coronavirus

Dades sobre la localització de la ciutadania, de seguiment dels nostres passos, a través del mòbil. S’ha fet a països com ara la Xina o Corea del Sud per a contindre la pandèmia de coronavirus i han sortit efecte. Per això, experts digitals, com ara Pako Giménez, demanen que es miren aquests exemples per a prendre més mesures que ajuden a parar el virus.

“La intel·ligència artificial no és infal·lible, són estadístiques, però pot ajudar”, ha assegurat Giménez. Així, ha explicat com a la Xina s’ha utilitzat una aplicació basada en aquesta tecnologia que informava l’usuari, segons les seues dades d’hàbits i mobilitat, si podia anar a treballar, agafar transport públic, i altres accions, i ho indicava amb els colors d’un semàfor.

També ha citat l’exemple de Corea del Sud, país que també ha aconseguit controlar de moment la corba de persones infectades. Comenta que ena aquest país s’ha fet moltes proves, també a la ciutadania que circulava pel carrer, i que de forma voluntària les persones podien dir les seues dades perquè hi haguera un major control sobre l’epidèmia.

Pel que fa a l'aplicació a Espanya, Pako Giménez pensa que es tracta més d’un debat polític que de possibilitats tecnològiques, i que s’entra en el debat ètic. Tanmateix, ell aposta per aquestes eines perquè siga més eficaç el control de l’epidèmia. “Apostaria per mirar els països que han tret el problema avant i prendre mesures que han funcionat; hem de col·laborar entre tots els països”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats