Europa inclou els eixos Sagunt-Terol-Saragossa i Madrid-València com a xarxes prioritàries del corredor mediterrani

L'acord entre la Comissió, el Consell i el Parlament Europeu avala un augment entre el 30% i el 50% de les ajudes comunitàries.

L'acord avala un augment entre el 30% i el 50% de les ajudes comunitàries
L'acord avala un augment entre el 30% i el 50% de les ajudes comunitàries

El mecanisme Connectar Europa, que regula el finançament comunitari per a les xarxes transeuropees de transport, ha avalat la inclusió definitiva dels eixos Sagunt-Terol-Saragossa i Madrid-València com a xarxes prioritàries dins del corredor mediterrani, una decisió que pot incrementar entre un 30% i un 50% les ajudes europees a aquestes infraestructures.

L'acord resulta de les negociacions entre la Comissió Europea, el Consell i el Parlament Europeu sobre aquesta línia d'inversions.

El president del Consell, Ximo Puig, s'ha felicitat per la decisió, després que la Comissió haguera plantejat rebaixar del 40% al 30% el finançament de les xarxes prioritàries. "És una gran notícia fruit dels treballs de tots els agents socials i les institucional", ha saludat Puig, que ha recriminat els seus antecessors polítics que no reivindicaren a temps aquests eixos ferroviaris, la qual cosa posava en risc la influència estratègica dels ports valencians.

Encara que el document definitiu haurà de ratificar-se a finals de març en el ple del Parlament Europeu, el pacte entre totes les institucions europees garanteix que els dos eixos seran considerats com a xarxes prioritàries durant el pròxim període financer 2021-2027.

També et pot interessar

stats