Europa imposa aranzels als productes dels Estats Units

S'espera que la mesura acabe en diàleg i en noves relacions comercials entre Brussel·les i Washington.

VÍDEO | Europa imposa aranzels als productes dels Estats Units

Aquesta setmana s'han començat a aplicar els nous aranzels a les importacions dels Estats Units. Un anunci que es fa després de la victòria de Biden en les eleccions presidencials dels Estats Units, i que s'espera que comporte un canvi en les relacions comercials entre Brussel·les i Washington. Tanmateix, les tensions amb l'administració Trump continuen, fins que Joe Biden s'instal·le a la Casa Blanca al gener.

El mes passat, l'Organització Mundial del Comerç (OMC) va autoritzar la Unió Europea a imposar aranzels de fins a 4.000 milions de dòlars a les importacions dels Estats Units per les ajudes il·legals al gegant aeronàutic Boeing.

Anteriorment, l'OMC havia permés que els Estats Units imposaren aranzels de fins al 25% a alguns productes europeus, com les olives, l'oli, el vi, el formatge i les taronges, per les ajudes de la Unió Europea a Airbus. Unes mesures comercials que la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, considera que "no són justes i que penalitzen els nostres agricultors".

Així, els països de la UE ja poden aplicar aranzels d'un 18% als béns agrícoles, i d'un 9% als productes agrícoles transformats. Una taxa que pot arribar fins al 25% també en alguns productes industrials, com a resposta a les represàlies comercials que pateix el sector agroalimentari europeu per aquest conflicte aeronàutic.

L'eurodiputada socialista en la Comissió de Comerç Internacional, Inmaculada Rodríguez-Piñero, ha explicat en À Punt NTC que "Trump s'anomenava a si mateix Míster Aranzel, i que considerava que els problemes es resolien a colp d'aranzel". A més, Rodríguez-Piñero ha explicat que es va imposar un aranzel del 25% per als cítrics espanyols i que "ara es respon de la mateixa manera".

Unes mesures que podrien accelerar les negociacions amb el nou govern de Biden. Europa es mostra optimista i veu probable que s'arribe a nous acords comercials.

També et pot interessar

stats