Els estrangers realitzen 4 de cada 10 contractes de compravenda a Espanya

El litoral mediterrani i les illes són les zones preferides pels inversors, que principalment són britànics, francesos i alemanys.

Els estrangers realitzen 4 de cada 10 contractes de compravenda a Espanya
Els estrangers realitzen 4 de cada 10 contractes de compravenda a Espanya

Els estrangers realitzen més de 17.000 moviments de compravenda d'habitatges en el tercer trimestre de l'any, la qual cosa suposa el 12,4% del total d'operacions, segons les dades del tercer informe Solvia Market View.

Per nacionalitats, la major inversió l'han feta els britànics (14%), seguits de francesos (8%) i alemanys (8%). Les zones triades per aquests inversors es concentren en el litoral mediterrani i a les illes, on s'han realitzat 53.000 operacions. La Costa del Sol i Alacant aglutinen més del 40% dels moviments de compravenda tancats.

Davant d'aquest escenari, les dades aportades pel Ministeri de Foment confirmen continua havent preferència per les comunitats autònomes amb millor clima. Lidera el rànquing la Comunitat Valenciana amb 7.460 transaccions en el segon trimestre de l'any, xifra que suposa el 44% del total d'operacions. Darrere trobem Catalunya (3.824), Canàries (1.928) i Madrid (1.856).

Quant al temps d'execució de compra, Madrid, les Illes Canàries i Sevilla són les zones en les quals més ràpid es tanquen les operacions immobiliàries (entre 3 i 5 mesos). D'altra banda, les províncies on més es pot dilatar una operació són Ourense, Cantàbria i Salamanca, on de mitjana pot arribar a superar l'any.

El preu és una altra de les raons que més pes té per a la inversió de capital estranger. Durant els mesos estivals, el preu es va situar en 1.580 euros per m², amb un increment de l'1% i un acumulat al llarg de 2019 del 5%, que contrasta amb els creixements del 30% que es van aconseguir durant el 2018. Des de Solvia es preveu que els preus tanquen 2019 mantenint-se al voltant dels 1.600 euros per m², registrant així un augment del 6%.

També et pot interessar