Els estrangers continuen comprant vivendes a Alacant a pesar del Brexit

La província d'Alacant, que lidera la venda de vivendes a estrangers, a penes ha notat els efectes del Brexit.

Els estrangers van comprar a Alacant 18.578 vivendes en 2017
Els estrangers van comprar a Alacant 18.578 vivendes en 2017

La província d'Alacant lidera la venda de vivendes a estrangers. De fet, si mirem el conjunt d'Espanya, una de cada cinc vivendes venudes a residents d'altres països durant el 2017 estava a les comarques alacantines. Són dades del Ministeri de Foment a través de l'Estadística de Transaccions Immobiliàries. En total, els estrangers van comprar a Alacant 18.578 vivendes, un 21,7% del total de l'Estat.

Una dada significativa del funcionament del mercat immobiliari a la província d'Alacant és que les vendes a estrangers en el quart trimestre, més de 5.000, van significar prop de la meitat de totes les operacions. Són dades que mostren símptomes clars de recuperació del mercat i que l'interés per la Costa Blanca continua viu. I això, a pesar del colp que ha significat el Brexit. Moltes zones, especialment les costaneres, han experimentat un descens important de les vendes de vivendes a britànics.

El Brexit no ha afectat sols les compres, sinó que també hi ha més ciutadans britànics que han posat a la venda les seues propietats. Els preocupa com quedarà la seua situació, de residents no comunitaris, quan culmine el procés de desconnexió. De moment, de les negociacions amb la Unió Europea es desprén que la l'assistència sanitària es mantindrà com fins ara. És a dir, que els britànics residents a Espanya conservaran els seus drets sanitaris, igual que els ciutadans europeus que es troben al territori del Regne Unit. Però la incertesa no ajuda i molts ja han decidit vendre. El 90% dels agents de la propietat immobiliària que treballen amb estrangers han notat els efectes del Brexit, però, ara per ara, no sembla un factor preocupant. El Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària d'Alacant pensa que el pitjor ha passat, tal com explica la presidenta, Marifé Esteso.

Tradicionalment, els britànics han representat un dels principals compradors de vivendes a Alacant. Però, tot i la reducció, el descens de vendes a britànics no ha provocat una rebaixa en la quantitat de compres per part d'estrangers. El buit que deixen els ciutadans del Regne Unit, l'estan cobrint ciutadans d'altres nacionalitats. D'acord amb les dades dels agents immobiliaris, els belgues, els holandesos, els alemanys, els francesos i els russos seran els més actius en la compra de vivenda durant el 2018. En total, hi ha fins a 125 nacionalitats diferents que compren vivendes a la província d'Alacant.

Al Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària d'Alacant estan convençuts que els preus de la vivenda continuaran a l'alça durant el 2018. La mitjana de l'augment dels preus se situa al voltant del 5%, encara que descarten una nova bombolla immobiliària i pensen que les comarques alacantines són un bon lloc per a invertir.

L'interés per la província d'Alacant és molt alt i els clients estrangers tenen un nivell adquisitiu elevat, ja que solen pagar les vivendes al comptat. Bona prova d'això és que el preu mitjà de la vivenda lliure a Alacant durant el 2017 va ser de vora 120.000 euros, mentre que les cases adquirides per estrangers es van situar en una quantitat mitjana pròxima als 135.000 euros.

També et pot interessar

stats