Espanya i Turquia signen quatre acords per a enfortir la inversió després de la reunió de Sánchez i Erdogan

Les exportacions espanyoles al mercat turc van assolir els 8.766 milions d'euros el 2023

Reunió entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el turc, Recep Tayyip Erdogan
Reunió entre el president espanyol, Pedro Sánchez, i el turc, Recep Tayyip Erdogan / Fernando Calvo (Moncloa)
13 de juny 2024 - 18:08

Els governs d'Espanya i Turquia han signat este dijous un total de quatre acords per a incrementar la col·laboració econòmica i comercial entre tots dos països, amb l'objectiu de facilitar la creació de "noves oportunitats", fomentar la inversió i enfortir la cooperació bilateral, segons ha informat el Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa este dijous.

El primer dels acords s'ha rubricat entre Cofides i el fons sobirà turc TWF amb l'objectiu d'explorar oportunitats d'inversió amb especial interés en els sectors lligats a les noves tecnologies i la transició energètica.

Així mateix, s'ha subscrit un segon memoràndum d'entesa entre la companyia espanyola d'assegurances de crèdit a l'exportació, Cesce, i el banc turc de crèdit a l'exportació, Turk Eximbank, amb la finalitat de promoure la col·laboració en l'àmbit dels crèdits a l'exportació secundant-se per al desenvolupament de projectes a través d'estructures de coassegurança, cogarantia i reassegurança.

Al temps, l'ICEX i l'oficina d'inversions de Turquia col·laboraran en l'intercanvi d'informació sobre activitats d'inversió entre les empreses per a promoure els seus productes a tots dos països. En esta línia, la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions d'Espanya i l'Autoritat de Regulació i Supervisió d'Assegurances i Pensions Privades de Turquia han ratificat un quart memoràndum per a establir una base formal per a la cooperació i l'intercanvi d'informació quan sorgisquen aspectes de caràcter transfronterer.

De manera paral·lela, s'ha celebrat una trobada entre representants d'empreses espanyoles i turques perquè ambdós coneguen les inquietuds de les contraparts amb l'objectiu d'establir acords de col·laboració entre elles, sobretot, pel que fa a digitalització, energies renovables, connectivitat i logística.

Segons han destacat des del Ministeri que dirigeix Carlos Cuerpo, el valor de les exportacions espanyoles de béns va assolir la xifra de 6.762 milions d'euros el 2022 i va créixer fins als 8.766 el 2023. Per part seua, les importacions procedents de Turquia el 2022 van arribar als 10.093 milions d'euros i van descendir lleugerament als 9.120 milions el 2023.

També et pot interessar

stats