Espanya és el tercer país del món amb major percentatge de dones sol·licitants de patents

La Xina lidera el nombre de noves patents, mentre que a Espanya cauen més d'un 28 per cent.

Espanya és el tercer país del món amb major percentatge de dones sol·licitants de patents
Espanya és el tercer país del món amb major percentatge de dones sol·licitants de patents

Espanya se situa en la tercera posició del món en nombre de dones sol·licitants de patents, malgrat que les peticions a Espanya han caigut un 28,5 per cent l'any passat. Són dades de l'informe anual de l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI), que indiquen que la Xina torna a liderar les noves patents i Àsia es el principal motor d'innovació global, ja que en aquesta zona del planeta es van concentrar dos terços de les sol·licituds admeses el 2018.

El nombre de dones que van realitzar peticions de patent van representar el 24,4 per cent del total. Tanmateix, des de l'organització s'alerta que aquesta xifra encara està lluny de la paritat. Espanya se situa en la posició 22 del rànquing mundial i continua la tendència descendent, malgrat que també s'apunta que moltes de les patents espanyoles es realitzen a través de l'Oficina Europea de Patents. Amb tot, la xifra també va baixar tenint en compte les patents espanyoles registrades fora del país.

Segons assenyala l'OMPI, la presentació de sol·licituds de patents en oficines estrangeres és un indicatiu dels plans d'expansió d'una economia cap a nous mercats. A més, els països que lideren el nombre de sol·licituds de patents després de la Xina són els Estats Units, el Japó, Corea del Sud i la Unió Europea. Les sol·licituds de patent continuen augmentant a un ritme major que el de l'economia global i acumulen nou anys consecutius de tendència creixent.

També et pot interessar

stats