Espanya suspén l'entrada de vols procedents del Regne Unit, excepte per a espanyols i residents

La Unió Europea ha acordat no tancar les fronteres Schengen per la nova soca britànica.

Imatge d'arxiu d'un aeroport
Imatge d'arxiu d'un aeroport / Efe

El govern d'Espanya ha decidit de manera concertada amb Portugal la suspensió dels vols d'entrada procedents del Regne Unit des de demà, menys per a la ciutadania espanyola o resident. També reforçarà el control fronterer amb Portugal, segons un comunicat del govern espanyol.

Aquesta decisió s'ha pres a causa de la nova soca de coronavirus més contagiosa, apareguda a Londres aquest cap de setmana i que ha obligat a endurir les restriccions i mesures de seguretat a la capital britànica.

Després de la reunió del mecanisme de crisi de la Unió Europea, que ha analitzat els efectes la nova soca del coronavirus detectada al Regne Unit i ha demanat que s'eviten els viatges no essencials, el govern espanyol ha decidit suspendre les entrades en territori espanyol de ciutadans procedents del Regne Unit, excepte nacionals o residents a Espanya.

La mesura s'ha pres després que s'haja exposat a Brussel·les la necessitat de prendre mesures coordinades.

La decisió d'Espanya s'ha adoptat de manera coordinada amb Portugal i suposarà també un reforçament dels controls en el pas fronterer de Gibraltar. El president del govern, Pedro Sánchez, acaba de mantindre una conversa sobre aquestes decisions comunes amb el seu homòleg, el primer ministre lusità Antonio Costa. Igualment, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha dialogat amb la seua col·lega, la ministra portuguesa de Sanitat, Marta Temido. D'altra banda, la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, informarà immediatament de la decisió al govern britànic i a la Comissió Europea.

Altres països membres de la Unió Europea com Alemanya, França, Itàlia o Bèlgica també han suspés les connexions amb el Regne Unit pel mateix motiu.

L'espai Schengen continua obert

Tot i això, la Unió Europea (UE) ha acordat aquest dilluns mantenir obertes les fronteres interiors de l'espai Schengen.

"Donada l'experiència del principi de la pandèmia, els estats membres (...) van destacar la importància de mantenir obertes les fronteres dins de l'espai Schengen", ha informat el Consell de la UE.

Assessors tècnics dels Vint-i-set països de la UE han mantingut aquest dilluns de matí una reunió urgent del mecanisme de crisi de l'IPCR (resposta política integrada a la crisi, en les seues sigles en anglés) que es va prolongar durant tres hores.

També et pot interessar

stats