Espanya ocupa el nové lloc en el rànquing mundial d'ocupació en economia social i solidària

Un total de 2,2 milions de persones treballen en iniciatives que prioritzen les necessitats de les persones.

Cada vegada són més els consumidors i consumidores que aposten per productes i serveis vinculats a l'ESS. EP
Cada vegada són més els consumidors i consumidores que aposten per productes i serveis vinculats a l'ESS. EP

Espanya ocupa el lloc número 9 en el rànquing mundial d'ocupació en economia social i solidària (ESS). En total, 2,2 milions persones treballen en 43.000 entitats, segons l'informe L'economia social i solidària: balanç provisional i perspectives per a Espanya, de la Fundació Alternatives.

L'estudi recull dades de la Confederació Empresarial Espanyola d'Economia Social i revela que aquestes cooperatives espanyoles generen 150.000 milions d'euros, la qual cosa equival a entre el 10 i el 12% del PIB.

Els autors de l'estudi conclouen que més enllà dels períodes de crisis econòmiques i de la falta de dades, "es pot afirmar que l'economia social i solidària i el nombre d'ocupacions remunerades creixen a Espanya, que el grau de coneixement d'aquesta, encara molt baix, va augmentant i que cada vegada més persones decideixen emprendre amb fòrmules d'ESS".

L'economista Ana Álvaro, una de les responsables de l'informe, assegura que l'economia social i solidària està en creixement en Espanya, "no solament en nombre d'empreses ja que cada vegada són més els consumidors i consumidores que aposten per productes i serveis vinculats a l'ESS".

També et pot interessar

stats