Espanya necessitarà 25 milions de migrants el 2053 per a treballar i fer front a l'envelliment de la població

La població hauria d'augmentar fins a 37 milions de treballadors estrangers, fet que suposaria tindre més forans que espanyols

Una imatge d'arxiu del Banc d'Espanya
Una imatge d'arxiu del Banc d'Espanya / Europa Press

Espanya necessitarà vora 25 milions de persones immigrants per a mantindre la relació entre personal treballador i pensionistes, segons un informe emés este dimarts pel Banc d'Espanya, que analitza la situació econòmica del nostre país.

Per la seua banda, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) calcula que, en les pròximes tres dècades, hi haurà 15 milions de persones que cobraran una pensió; altres 18 milions estaran en edat de treballar i 12 milions seran estrangers actius.

Segons estes xifres, per a mantindre la taxa de dependència actual del 26% el Banc d'Espanya explica que això implicaria que la població immigrant treballadora pujara en 24,6 milions de persones, fins a tindre un total de 37 milions de migrants treballant al nostre país. Això implicaria que Espanya tindria bastants més treballadors forans que espanyols.

Això sí, l'entitat bancària puntualitza: "Els fluxos migratoris han registrat un dinamisme molt elevat en els últims anys, però pareix poc probable que puga evitar l'envelliment poblacional en què es troba immersa Espanya", han indicat al comunicat.

També et pot interessar

stats