Espanya, França, Itàlia i Alemanya demanen una fiscalitat digital internacional

Els ministres d’Economia defenen que la creació d’un “impost mínim” permetria combatre el “dúmping social”.

Espanya, França, Itàlia i Alemanya demanen una fiscalitat digital internacional
Espanya, França, Itàlia i Alemanya demanen una fiscalitat digital internacional

Els ministres d’Economia d’Espanya, França, Itàlia i Alemanya van publicar aquest dissabte en el vespertí Le Monde un article d’opinió en el qual demanen una fiscalitat digital abans que acabe l’any.

Nadia Calviño, Bruno Le Maire, Roberto Gualtieri i Olaf Scholz defenen la necessitat de crear una nova fiscalitat internacional, adaptada a les realitats del segle XXI. “Tenim la responsabilitat col·lectiva de buscar un acord internacional sobre aquest assumpte”, indiquen els signants.

En l’article s’assegura que la situació actual no permet taxar com caldria les grans empreses digitals que obtenen beneficis importants en territoris on “només tenen una presència física limitada”.

Una nova fiscalitat internacional faria possible combatre el “dúmping social”, ja que moltes d’aquestes empreses s’instal·len en territoris amb baix nivell impositiu, la qual cosa genera distorsions de la competència i “còlera social”.

L’única solució eficaç contra l’optimització fiscal agressiva que exercixen algunes grans multinacionals, segons els responsables d’Economia, és la creació d’un “impost mínim” que permetria als països recaptar fons necessaris per a “construir escoles, hospitals i invertir en la transició ecològica”.

També et pot interessar

stats