Espanya encapçala la pèrdua d'ocupació a la Unió Europea

El país registra el major descens en el segon trimestre, tant del producte interior brut com de l'ocupació.

Espanya encapçala la pèrdua d'ocupació a la UE, amb una caiguda d'1,52 milions d'ocupats en el segon trimestre de l'any
Espanya encapçala la pèrdua d'ocupació a la UE, amb una caiguda d'1,52 milions d'ocupats en el segon trimestre de l'any / Marta Fernández (Europa Press)

Els efectes de la pandèmia de la Covid-19 en l'economia es fan notar i Espanya ha registrat una caiguda del 18,5% del seu producte interior brut (PIB) en el segon trimestre de l'any. Això suposa la pitjor dada de tota la Unió Europea, vora quatre punts més que la del segon país més afectat, Croàcia (-14,9%).

Espanya també encapçala la pèrdua d'ocupació a la UE, amb una caiguda d'1,52 milions d'ocupats, fins a situar-se en 18,66 milions, segons les dades ajustades estacionalment per l'oficina d'estadística comunitària publicades aquest dimarts.

A la Unió Europea, el descens del PIB d'abril a juny ha sigut de l'11,4%, la major caiguda des que l'Eurostat va començar les sèries cronològiques el 1995. Això s'ha traduït en una pèrdua de 5,68 milions d'ocupacions, dels quals 4,68 milions corresponen a la zona euro. En el primer trimestre de l'any, la caiguda trimestral del PIB va ser del 3,7% en l'eurozona, mentre que en el conjunt de la Unió Europea va aconseguir el 3,3%.

En comparació amb el segon trimestre de 2019, el PIB de l'eurozona ha experimentat un descens del 14,7%, mentre que a la UE ha sigut del 13,9%.

Dades d'ocupació a Europa

L'oficina d'estadística ha informat que el nombre total d'ocupats entre abril i juny en el conjunt de la UE era de 203,13 milions de persones, la qual cosa representa un descens de 5,68 milions respecte al nombre de treballadors comptabilitzats durant els tres mesos anteriors. Entre els països de la zona euro, el número d'ocupats ha descendit en 4,68 milions de persones, fins a situar-se en 155,6 milions de treballadors.

També et pot interessar

stats