Espanya destina més de la meitat de la despesa social a les pensions

La partida supera la mitjana europea, que cau al 46%, segons Eurostat.

Espanya destina més de la meitat de la despesa social a les pensions
Espanya destina més de la meitat de la despesa social a les pensions

Espanya va destinar vora el 52% de la despesa en protecció social al pagament de les pensions de jubilació i viudetat el 2017. Això la situa per damunt de la mitjana a la Unió Europea (UE), que cau al 46%, segons les dades de l’oficina comunitària estadística Eurostat.

En termes globals, Espanya ha destinat el 23,4% del seu PIB a prestacions socials i se situa com el tretzé país de la UE amb major despesa social. Tot i això, se situa per sota de la mitjana, que s’eleva al 27,9%.

Subsidi d’ocupació, ajudes a famílies i a l’habitatge

Espanya se situa com el segon país de la UE amb més despesa destinada al pagament del subsidi de desocupació, un 7,7% del pressupost total per a protecció social, només superat per Irlanda (8,8%). Aquesta xifra és molt superior a la mitjana europea, el 4,4%. 

Pel que fa a les ajudes per a famílies i fills, és el tercer país de la UE per la cua. Hi destina un 5,4% del total, enfront de la mitjana europea del 8,7%. Només Portugal (4,9%) i els Països Baixos (4,2%) hi destinen partides més baixes.

Espanya també se situa com el nové país de la UE que destina el menor percentatge del seu pressupost de despesa social per a ajudes a l’habitatge i contra l’exclusió social, amb un 1,4%, molt per sota del 4% de mitjana.

També et pot interessar

stats