Espanya demana ajuda a la UE per als sectors afectats pels possibles aranzels dels EUA

Luis Planas s’ha reunit amb el titular europeu d'Agricultura, Phil Hogan, i amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström.

L'oli i el vi són alguns dels productes valencians més perjudicats per la pujada dels aranzels anunciada
L'oli i el vi són alguns dels productes valencians més perjudicats per la pujada dels aranzels anunciada

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha demanat a la Comissió Europea l'adopció de mesures per a ajudar a sectors com l'oli, l'oliva de taula i el vi davant l'eventual pujada d'aranzels anunciada pels Estats Units.

Planas s’ha reunit amb el titular europeu d'Agricultura, Phil Hogan, i amb la comissària europea de Comerç, Cecilia Malmström, per a abordar la situació.

Les dues trobades tenien per objectiu tractar de donar "una solució a la problemàtica creada per la imposició d'aranzels addicionals", ha explicat Planas al final de les reunions.

En concret, Espanya ha sol·licitat a Brussel·les que l'autoritze a efectuar l'emmagatzematge privat de l'oli d'oliva, una de les produccions que es veuran més afectades pels possibles aranzels.

D'altra banda, sobre l'oliva de taula, ha assenyalat que l'amenaça dels EUA suposa una "dur colp addicional" a les dificultats que travessen els exportadors espanyols per la imposició de mesures compensatòries i antidúmping contra les olives negres d'Espanya per part dels EUA.

En el cas del vi, ha dit que Espanya ha demanat ajudes addicionals de promoció per a poder "preservar o, fins i tot, desenvolupar" la creixent presència de vi de gamma mitjana i alta en el mercat americà.

Per a la resta de sectors s’ha exigit que, "si en el seu moment es produeix alguna afectació negativa per culpa dels aranzels, es puguen adoptar les mesures previstes en l'Organització Comuna de Mercat de productes agraris".

També et pot interessar