Escrivá creu que hi ha espai per a treballar en la jubilació activa i parcial

El ministre ha comentat que hi ha un pla pilot que s'ha aplicat als metges perquè puguen continuar amb l'activitat amb un augment del percentatge de pensió compatible amb el treball del 50% al 75%

El ministre José Luis Escrivá intervé en l'acte ‘La revolució sènior' a Madrid
El ministre José Luis Escrivá intervé en l'acte "La revolució sènior" a Madrid / A. Pérez Meca (Europa Press)

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha assegurat aquest divendres que hi ha espai per a "treballar més en jubilació activa i parcial", després que el govern haja decidit posar el focus en els últims anys en els incentius a la jubilació demorada.

"Cal fer un volt al contracte de relleu, que potencialment pot funcionar bé. Igual cal fer alguns ajustos", ha dit el ministre en la clausura del quart aniversari de 65YMÁS.

Escrivá ha comentat que ja hi ha un projecte pilot sobre aquest tema, que s'ha aplicat als metges d'atenció primària i pediatres perquè puguen continuar amb la seua activitat laboral a temps complet, i a temps parcial, amb un augment del percentatge de pensió compatible amb el treball del 50% al 75%.

El ministre ha apostat per fer "assajos" amb aquesta mena d'iniciatives per a "tindre més seguretat que aquest tipus de dinàmiques són clarament positives".

Problema cultural en les empreses "on no es valora el talent sènior"

El titular de la Seguretat Social ha insistit que més enllà dels canvis normatius, existeix "un problema cultural en l'àmbit de les empreses", en les quals no es valora el talent sènior ni s'adapten les seues carreres perquè es puguen prolongar.

A més, ha qüestionat la idea "falsa" que l'ocupació sènior es puga substituir per la júnior. Per a Escrivá, això només es pot entendre "des del curtterminisme del compte de resultats", ja que no hauria de prescindir-se de treballadors experimentats per a substituir-los per joves només per qüestions econòmiques. "És un exercici miop", ha agregat.

El ministre també s'ha referit a la recent modificació del sistema de pensions, que se sustenta en un "marc de sostenibilitat molt elaborat", per a reforçar la tensió que viurà el sistema en la dècada dels trenta i dels quaranta.

També et pot interessar

stats