Escrivá anticipa que la pròxima pròrroga dels ERTO posa l'accent en la formació laboral

El ministre ha avançat que espera un augment de l'afiliació a la Seguretat Social d'unes 50.000 persones el setembre, la qual cosa situarà la xifra d'ocupats en nivells superiors als d'abans de la pandèmia

El ministre Escrivá, durant la roda de premsa
El ministre Escrivá, durant la roda de premsa / Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions
16 de setembre 2021 - 14:40

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anticipat aquest dijous que alguns treballadors en ERTO hauran de reorientar les seues activitats "dins de l'empresa, dins del sector o en un altre sector i empresa". Per això, ha remarcat que la formació ha de ser un element "central" en la nova pròrroga. Aquesta proposta s'ha plantejat aquest matí en una reunió amb els representants dels agents socials.

Escrivá ha anticipat aquest aspecte durant la presentació de les dades d'ocupació de la primera quinzena de setembre. Dades sorprenents i molt favorables, segons ha remarcat. El ministre ha avançat que espera un augment de l'afiliació a la Seguretat Social d'unes 50.000 persones el mes de setembre (80.000 en valors desestacionalitzats), la qual cosa situarà la xifra d'ocupats en nivells se superarien clarament els que hi havia abans de la pandèmia.

Escrivá també ha explicat que actualment hi ha 250.000 treballadors encara en ERTO a tot Espanya, 20.000 menys que a principis de setembre. D'aquests treballadors en ERTO, 175.000 estan suspesos d'ocupació per complet, mentre que 80.000 es troben treballant a temps parcial. Per modalitats, uns 90.000 treballadors estan fora d'ERTO amb exoneracions de la Seguretat Social, mentre que 160.000 estan en expedients temporals exonerats, dels quals 55.000 es troben en les modalitats d'impediment i limitació d'activitat i 105.000 en sectors ultraprotegits.

També et pot interessar

stats