Entra en vigor el gallet, la nova moneda social de Silla

Funciona a través d'Internet i té el valor d'un euro, però només pot canviar-se per productes i serveis oferits i consumits entre la ciutadania.

Entra en vigor el gallet, la nova moneda social de Silla
Entra en vigor el gallet, la nova moneda social de Silla

Aquest dilluns entra en funcionament el gallet, una moneda social creada per la Regidoria de Participació i Comunitat de l'Ajuntament de Silla. El gallet té el valor d'un euro però no es pot canviar per diners, només per productes i serveis oferits i consumits entre la ciutadania i funciona a través d'Internet.

D'aquesta manera es pretén reforçar el sentiment comunitari i també "facilitar la subsistència a les persones del nostre veïnat que estiguen més necessitades, com una forma de cohesionar la comunitat mitjançant l'economia solidària", segons assenyala el regidor Salva Mestre.

El veïnat pot participar en la nova Xarxa d'Intercanvi Comunitari mitjançant una plataforma web. La iniciativa compta amb el suport de la Càtedra d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València i altres municipis com ara Beniparrell, Massanassa, Moixent, Torrent, València i Xirivella ja han mostrat la seua voluntat d'adherir-s'hi.

També et pot interessar

stats