Enguany serà més difícil i més car aconseguir una hipoteca, segons les veus expertes

Segons un estudi, els bancs podrien imposar més comissions davant la incertesa creada per la Covid-19.

VÍDEO | Enguany serà més difícil i més car aconseguir una hipoteca, segons les veus expertes

La crisi econòmica generada per la Covid-19 ha canviat el panorama bancari. Les hipoteques són els productes més afectats per aquesta nova situació i enguany serà més complicat i més car aconseguir diners per a adquirir una vivenda. Aquesta és la conclusió d'un estudi realitzat per analistes del comparador financer HelpMyCash.

Diversos factors han fet que es dispare la compra d'habitatges. Per una banda, la baixada de l'euríbor i, d'altra banda, la necessitat d'un millor hàbitat que ens ha generat el confinament i el teletreball.

L'augment de la compra de vivendes comporta també un increment de la demanda de préstecs hipotecaris enmig de la incertesa per la crisi econòmica. El conseller delegat de l'assessoria hipotecària Finteca, Jordi Domínguez, ha explicat a À Punt que el desembre passat va ser el mes en què van rebre més demanda d'informació d'hipoteques, una xifra que en les primeres setmanes de gener ja s'ha superat un 20%.

El director d'estudis de Pisos.com, Ferran Fost, pronostica que en el 2021 podrien baixar els preus dels pisos. "La previsió de caiguda de preus no s'ha complit en el 2020 i podria produir-se en 2021", ha explicat.

En aquests moments d'ERTO, acomiadaments i restriccions, els bancs estudien més que mai el perfil de la clientela. Per això, les hipoteques de 2021 podrien incloure més comissions, encarir els productes vinculats o apujar els diferencials de finançaments.

També et pot interessar

stats